Weekmenu betaalbaar en gezond dineren: dag 5
Welkom bij het vijfde recept van het Thuisplannen weekmenu. Vanavond maken we een snel vullend en gekruid gerecht wat iets meer werk vereist, maar waarbij het eindresultaat des te mooier is. Een lust voor het oog en voor de maag: gevulde paprika’s.

Gevulde paprika’s zijn makkelijk om mee te variëren en net als de boerenomelet kan je gebruiken wat je maar wilt en nog hebt liggen. In dit recept is het een hoofdgerecht, omdat we hele paprika’s gebruiken en deze goed vullen.

Wil je gevulde paprika’s als bijgerecht? Dat kan ook, gebruik dan kleintjes met minder machtige ingrediënten als kaas en gehakt.
Diner op vrijdag:
Gevulde paprika’s
Kosten: +/- €9,68
Ingrediënten voor 2 man:
- 2 paprika’s
- 1 ui (klein zakje in de berekening meegenomen)
- 150 gram mager rundergehakt of rulgehakt
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel peper of chilipoeder (Afhankelijk van wat je in huis hebt)
- Teentje knoflook of 1 theelepel knoflookpoeder
- 100 gram feta
- 100 gram verse babyspinazie
- Optioneel: Verse peterselie
Gevulde paprika’s maken
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
- Halveer en was de paprika’s.
- Snipper de ui en fruit glazig in een beetje olie in een koekenpan.
- Voeg het gehakt en de kruiden toe en bak op middelhoog vuur.
- Snijd de feta in blokje en bak ongeveer 70 gram mee in de pan.
- Hak de spinazie in kleine stukjes en laat slinken in de pan. Zet het vuur hierbij iets lager.
- Vet een ovenschaal in en leg de paprikahelften hier in.
- Verdeel de inhoud van de koekenpan over de paprika’s.
- Top af met de niet gebakken, overgebleven feta.
- Bak 20 minuten tot goudbruin en garneer eventueel met fijngehakte peterselie.
Alles uit het weekmenu is gevarieerd, makkelijk en leuk om te koken. De gerechten die we al hebben gepubliceerd.
Nog twee gerechten te gaan!
De kosten van het hele weekmenu op dit blog liggen rond de €50,-.