Zwart-wit vintage tekening van een jaren '50 lachende vrouw met schort en een bord met eten. Met de tekst "Betaalbaar Weekmenu Dag 4".

Weekmenu betaalbaar en gezond dineren: dag 4

Het vierde recept van het weekmenu. Alles is gevarieerd en leuk om te koken. Vandaag op het menu, een heerlijk warme en vitaminerijke maaltijd die je gemakkelijk in grote hoeveelheden in kunt vriezen: bloemkool broccolisoep.

Diner op donderdag:

Bloemkool broccolisoep met stokbrood
Kosten: +/- €6,95

Kom met bloemkool broccolisoep. Omringd door bloemkool- en broccoliroosjes.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 gram broccoli
  • 350 gram bloemkool
  • halve ui (klein zakje in de berekening meegenomen)
  • 1 of een half bouillonblokje (Heel pakje in de berekening meegenomen)
  • 350 ml water
  • 1 volkoren stokbrood
  • Optioneel: 1 teentje knoflook

Bloemkool broccolisoep maken

  1. Snipper de ui en eventueel de knoflook en fruit in een grote kookpan.
  2. Voeg de bloemkool en broccoli toe en bak al roerende 5 minuten in de kookpan op middelhoog vuur.
  3. Breng ondertussen het water aan de kook én verwarm de oven voor als je afbakbrood hebt.
  4. Giet het kokende water in de pan en voeg het bouillonblokje toe.
  5. Roer tot het bouillonblokje in het water is opgenomen.
  6. Plaats het deksel schuin op de pan en kook zachtjes voor 20 minuten.
  7. Ondertussen bak je het afbakbrood in de oven.
  8. Haal de soep na 20 minuten van het vuur en pureer met een staafmixer.
  9. Breng op smaak met peper, zout en eventueel wat tijm.

Extraatje: Voor wat extra gezondheidsvoordelen en vulling, kan je wat noten, zaden en pitten toevoegen. Die bevatten veel gezondheidsvoordelen. I.v.m. de vaak hoge prijzen, heb ik ze niet standaard toegevoegd aan het ingrediëntenlijstje. Tip: houd de aanbiedingen in de gaten en ga ook eens langs de bij een Turkse supermarkt en dé markt.

De vorige drie dagen gemist? Klik hier voor dag 1, hier voor dag 2, en hier voor dag 3.

De kosten van het hele weekmenu op dit blog liggen rond de €50,- per week. Bij ieder gerecht hebben we nieuwe pakjes en zakjes meegenomen in de prijsberekening. Dat is niet nodig als je zelf aan de gang gaat, omdat je vaak wat overhoudt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *