Zwart-wit vintage tekening van een jaren '50 lachende vrouw met schort en een bord met eten. Met de tekst "Betaalbaar Weekmenu Dag 2".

Weekmenu betaalbaar en gezond dineren: dag 3

Dit is het derde recept van het weekmenu. Alles is gevarieerd en leuk om te koken. Vandaag eten we een eiwitrijke klassieker die je zo gek kunt maken als je wilt. Dit is pas écht gemakkelijk en voedzaam! Boerenomelet.

Diner op woensdag:

Boerenomelet
Kosten: +/- €6,78

Drie tips voor het geheim van een stevige, luchtige omelet:
  1. Plaats een deksel over de koekenpan om het eimengsel te laten stomen, zodat het een omelet wordt en geen roerei;
  2. Gebruik koffiemelk of slagroom om het geheel luchtig te maken en wederom geen stukken te krijgen;
  3. Snijd en hak de groenten zo fijn als mogelijk.
Boerenomelet op een bord met een vork en een geruite theedoek op een snijplank.

Ingrediënten voor 2 personen:


Boerenomelet is ontstaan door restjes van voedsel door ei te mengen. Het gaat er hier dus om wat je nog in huis hebt. Voor het geval je koelkast leeg is, heb ik hier een lijstje met ingrediënten voor je die altijd goed bij elkaar passen:

  • 4 eieren
  • Bosui (klein zakje in de prijsberekening meegenomen)
  • Paprika
  • 1 Potje champignon schijfjes (Als de winkel ze niet heeft, zijn witte champignons de eerstvolgende goedkope optie)
  • Verse peterselie
  • Scheutje koffiemelk of slagroom
  • Optioneel: salami en Parmezaanse kaas

Boerenomelet maken

  1. Snipper de ui en fruit voorzichtig aan in de koekenpan met een beetje olie of boter.
  2. Als je salami hebt hak je dit in stukjes en bak het voor 1 minuut mee.
  3. Snijd alle groenten en verse kruiden in kleine blokjes en bak mee tot gaar geworden. Voeg indien nodig extra boter toe.
  4. Klop de eieren samen met een scheutje koffiemelk of slagroom los in een kommetje. Kruid met peper en zout.
  5. Giet de losgeklopte eieren over de groenten in de pan, strooi er eventueel kaas overheen, en plaats dan een grote deksel over de pan. Geen grote deksel? Aluminiumfolie werkt ook aardig mee. Zet het vuur middelhoog.
  6. Na enkele minuten til je m.b.v. een spatel het ei een stukje op om te kijken of de onderkant goudbruin is geworden. Draai daarna voorzichtig om met één of twee spatels.
  7. Controleer telkens of het ei hard genoeg is geworden door om de minuut een stukje op te tillen.
  8. Vouw dubbel, snijd door de helft en verdeel over de borden.

Het hele weekmenu op dit blog bedraagt in totaal +/- €50,-. Bij ieder gerecht heb ik nieuwe zakken en pakjes meegenomen in de prijsberekening. Dat is niet nodig als je zelf aan de gang gaat, omdat je vaak wat overhoudt.

De recepten van dag 1 en van dag 2.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie