Zwart-wit vintage tekening van een jaren '50 lachende vrouw met schort en een bord met eten. Met de tekst "Betaalbaar Weekmenu Dag 2".

Weekmenu betaalbaar en gezond dineren: dag 2

Welkom bij het tweede recept van mijn weekmenu. Alles is gevarieerd, makkelijk en leuk om te koken. Met vandaag een pasta recept: tagliatelle met spinaziecrèmesaus.

Het hele weekmenu op dit blog bedraagt in totaal +/- €50,-. Er is geen rekening gehouden met aanbiedingen en restjes.

Voor bespaartips tijdens het boodschappen doen: Budgetproof boodschappen doen: boodschappen bespaartips

Budgetproof hoofdgerecht dag 2

Onderstaand heb nieuwe zakjes en pakjes meegenomen in de prijsberekening. Dat is niet nodig als je zelf aan de gang gaat, omdat je daar vaak wat uit overhoudt.

Diner op dinsdag:

Tagliatelle met spinaziecrème saus
Kosten: +/- €6,52

Bord tagliatelle met spinazie crèmesaus en tomaatjes.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 160 gram volkoren tagliatelle
  • 400 gram verse spinazie
  • Half potje zongedroogde tomaten
  • 1 pakje crème fraîche

Tagliatelle spinazie crème maken

  1. Zet en ruime pan water op het vuur en kook de tagliatelle 8 minuten.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan en laat de spinazie hand voor hand slinken op middelhoog vuur.
  3. Snijd de zongedroogde tomaten door midden en bak 1 minuut mee met de spinazie.
  4. Schep 125 gram crème fraîche door de spinazie en tomaatjes.
  5. Giet de pasta af, giet er eventueel een scheut olijfolie doorheen en meng met de saus.

Smakelijk 🙂

Smaakt dat naar meer? Maak de tagliatelle zelf

Je kunt alle pasta’s zelf maken met een pastamachine. Super leuk, maar het vergt wel wat werk. Tevens kan de frustratie hoog oplopen als het pastadeeg telkens breekt. Tagliatelle maken is een geconcentreerd werkje, omdat de pasta zo lang is. Gelukkig zijn de slierten wel relatief breed en hoef je er geen andere vormpjes mee te maken.

Daarom kan je deze pastasoort ook gewoon maken zonder het gebruik van een pastamaker! Onderstaand een instructiefilmpje dat ik vond, over het zelf maken van witte tagliatelle.


Zin in traditioneel Nederlands? Het recept van dag 1 was hete bliksem.

Tekening van Italiaanse gerechten met de woorden "Italian cuisine".

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties