Bosbes&mascarpone wentelteefjes als dessert of ontbijt
Wentelteefjes, ‘French toast’, zijn er in schillende soorten en maten. De een eet ze zoet, de ander hartig. Hoewel ik zelf nooit zo’n fan ben geweest van dit boterham/eimengsel, heb ik laatst toch een recept in elkaar geflanst bij gebrek aan ander ontbijt materiaal in huis. Ik vond het zo lekker en makkelijk te maken, dat ik dit recept graag wil delen.
Deze wentelteefjes kun je visite voorschotelen als simpel dessert, of je verwent jezelf een keer met een bijzonder en goed vullend ontbijt. Dus hier het recept:
Portie: 2 personen
Bewaren: niet!
Ingrediënten bosvruchtenmascarpone wentelteefjes:
- 4 Boterhammen
- 1 Ei
- Scheut melk
- 2 eetlepels (riet)suiker
- 1 Theelepel kaneel of specerijen mix speculaas of pumpkin spice
- 1 doosje diepvries bosvruchten
- 3 eetlepels Mascarpone
- Boter om in te bakken
Hoe maak je bosvruchten mascarpone wentelteefjes?
- Klop het ei met de melk los in een schaaltje.
- Voeg vervolgens 1 eetlepel suiker en de kaneel toe en roer goed door.
- Voor de mascarpone topping meng je de mascarpone met 1 eetlepel suiker tot het één geheel is. Zet aan de kant.
- Verwarm een beetje boter in een koekenpan en zet het vuur laag.
- Sprenkel het ei melk mengsel over één kant van de boterhammen die in de pan passen. Zorg ervoor dat je ze niet doordrenkt in ei, want dan wordt het meer een omelet.
- Leg de boterhammen op de kant van het ei melk mengsel in de pan en zet het vuur op middelmatige temperatuur.
- Sprenkel de rest van het ei melk mengsel over de andere kant van de boterhammen.
- Verwarm ondertussen 1/4 van de diepvries bosvruchten op in een klein pannetje met een laagje water op laag vuur en roer af en toe door. Zorg dat ze niet verbanden door water toe te voegen als het te droog wordt.
- Keer de boterhammen voorzichtig om, zodat het eimengsel er niet vanaf valt. De ene kant hoort nu gekarameliseerd bruin te zijn, terwijl je de andere kant bakt.
- Haal de boterhammen uit de pan en plaats ze op een bord als ze goudbruin zijn.
- Leg nu een halve eetlepel mascarpone suiker mengsel op iedere boterham. Kijk uit dat je niet teveel doet, want dan zakken de wentelteefjes in.
- Giet er een beetje van de warme bosvruchten overheen.
Top eventueel af met wat extra kaneel of kruidenmix en serveer terwijl het nog warm is, eventueel met een bolletje ijs.
